Lingonlimpa !



Hej ! Idag fick jag plötsligt lust att baka lite matbröd. Inte varje dag man får sån lust inte. Allt för sällan faktiskt.
Så jag plockade fram alla ingredienserna och började på. Här kommer receptet på en jättegod limpa med lingon i.

Det här behövs för 2 st:
3 dl vetemjöl
6 dl rågsikt
6 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
2  1/2 - 3 dl lingonsylt
1 dl sirap
6 dl filmjölk

Ugn: 175 Grader

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser . Tillsätt filmjölk , sirap ,och lingonsylt. Arbeta ihop degen snabbt.

2. Lägg smeten i två smorda formar som rymmer ca 1 1/2 l . Gör ytan slät.

3. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 60 minuter. 





Jag hällde min smet i 3 formar. ( de kanske var lite mindre än i receptet)

4. Stjälp bröden ur formarna och låt dom sen kallna under bakduk.

Brödet går att frysa in.



ÄT OCH NJUT !

Trött !

Idag är jag trött! Hade ingen lust att gå ur sängen ! Skulle verkligen behöva få lite mer energi nu för det krävs en del av en på jobbet just nu när vi snart ska byta lokal . För er som inte vet så bygger min chef en helt ny Ok/Q8 Bensinstation på orten där jag bor. Det blir kanonfint och är jättekul att få vara med om det här. Massor med nya moment i vardagen nu som vi inte är vana med på min lilla arbetsplats. Nu ska vi lära oss hantera korvgrillen , vi ska baka bröd , Få en automatbiltvätt m,m . Det blir så stort där inne så jag kommer väl gå vilse till en början :)
Det är kul fast det blir en massa extratimmar på jobbet. Kommer ta lite bilder sen så ni får se skillnaderna sen på mackarna.
Nej .....nu ska jag gå ut med lilla hunden och se om jag kan få lite energi och ork tills mitt arbetspass börjar. Hej så länge.


                       

Datakurs!

Idag har jag haft en ledig dag. Skönt. Passade då på att sätta mig vid datorn och göra en kurs som vi måste göra för jobbets räkning. Har en del datakurser som ska göras inom en viss tid . . . .men jag ligger bra till tidsmässigt . Har bara en kvar nu , men det kommer säkert dyka upp nya framöver. Men vad gör det när man får betalt för att sitta hemma och göra dom  :)
Idag var det " AFFÄRSEKONOMI "  Jag säger bara fy attans vad tråkigt det var. Soliditet och Likviditet. Balansräkning och Bokslut m.m . Men jag blev godkänd så nu kan jag pusta ut. Kursen tog mig 2 timmar och 25 min. Fick gnugga hjärncellerna riktigt mycket under den tiden kan jag lova.


Fars Dag!

Idag är det Fars dag och det finns många sätt att fira far på vare sig de är i livet eller inte. Jag har tänkt lite extra på min far idag. Hade önskat att han fått vara med oss lite längre i livet och fått sett hur det har gått för oss alla. Jag är i alla fall glad åt att han hann få uppleva mina barns födelse ....Även om han inte fick vara med på deras resa i livet. Men jag tror nog att han koll på oss där uppifrån sin himmel . Jag och Hasse var i alla fall på kyrkogården och tände ett ljus för honom. GRATTIS MIN GOA PAPPA PÅ FARS DAG!



Sedan for vi till Hallsberg Hem till Hasses föräldrar och gratta Tore på Fars Dag. Vi blev bjudna på mat ....Skinka och potatisgratäng. Det var gott. Sedan blev det kaffe och tårta.


Förkylningstider!

Förkylningen är bättre men inte helt bra. Däremot har goaste gubben min varit lite dålig i veckan. Och ni vet väl hur det kan vara NÄR EN KILLE ÄR RIKTIGTFÖRKYLD. Men det är väl typiskt att vi inte kan få vara helt friska nu när det snart är helg och vi ska ut och dansa igen. På Lördag är det Avslutningsdans med våra buggkompisar och mycket annat folk. Det blir dans till levande orkester (som Ivar vår dansledare brukar säga). LEVANDE ORKESTER ! Ha ha ha   ja det hoppas jag verkligen att de är...Levande alltså.Brukar vara en trevlig tillställning med mycket dansanta människor.

Nej .... nu måste jag gå och se till sjuklingen. Se om han orkar ur sängen idag .



Boogie-Woogie-Night

Hej alla glada ! Jag och Hasse hade en jätterolig kväll inne på restaurang svalan i Lördags tillsammans med Annelie , Ola och Tobias. På morgonen när jag vaknade trodde jag knappt att jag skulle orka med kvällen . Hade en envis huvudvärk som började redan på fredagskvällen och som inte ville ge med sig.

Kände mig ungefär så här !

Men framåt sena eftermiddagen så började det att ge med sig.Vi gick hem till våra kära vänner för att ta en fördrink innan vi skulle bege oss in till den stora staden. Och tro det eller ej men min huvudvärk blev som bortblåst.
Vi fick en helrolig kväll med god tacobuffe` och mycket dans.



Måste bara säga att "rockkung" på dansgolvet ikväll var faktiskt vår vän Ola. Han var bara bäst!


Halsont

Sitter här och tycker synd om mig själv. Jag har fått ont i halsen . Typiskt nu när man är ledig hela fyra dagar och dessutom ska ut på partaj på Lördag. Jag VILL INTE bli sjuk nu. Hasse o jag ska ut med kompisarna Annelie och Ola på en boogie-woogie night. Annelie har en morbror som ska spela på kvällen och jag har sett fram emot det här så länge. Kvällen börjar med lite mingel och sedan en Tacobuffe`. Sen blir det hålligång resten av kvällen och säkert halva natten. Så nu försöker jag kurera mig med Ingefärste med citron i.




Koka upp vatten och riv i lite ingefära och ta i lite citronsaft. Tycker man inte om smaken så går det bra att blanda i lite honung också.


Slash !

Har funderat på i flera dagar på vad jag ska skriva om här på bloggen. Man vill ju att det ska intressera andra också. Jag vill ju skriva om saker som gör mig glad, eller om saker som jag gjort som fått andra att bli glada. Saker som är roliga för andra att läsa. Ja det är inte helt lätt det här med att blogga. Men nu när jag satt här och titta i mitt fotoalbum fick jag se ett kort som jag tagit på en tavla som jag gjort och som min äldsta dotter fick när hon fyllde år här i augusti. Hon blev jätteglad för den och det gjorde också mig glad när jag såg hennes min när hon öppnade paketet. Det är en oljemålning.En karikatyr på Slash i Gun`s and Roses. Ett önskemål hon hade att jag skulle måla till henne men som hon inte hade en aning om att jag ens börjat med. Det värmde i hela mitt hjärta när hon blev så glad.


RSS 2.0