Loppis

Som jag nämn här förut så stod jag på loppis i Söndags. Har gjort det några gånger förut och tyckt att det har varit riktigt kul.Sen att det blir lite extrapengar i plånboken att röra sig med är ju aldrig fel. Men den här loppisen gick inte bra. Vi kom dit kl 8.00 och började packa upp. Alla fulla av förväntan och lusten att sälja var det inget fel på. Men vart var alla köpare ? ? ? Nej.... kan väl säga att försäljningen inte alls gick bra. Vi sålde för 90 kr och det kostade oss 100 kr att stå där. Ni kan ju själva räkna ut hur det blev med den förtjänsten :) Nu kommer nästa fundering....vad ska vi göra med alla saker? Ska vi slänga allt eller försöka få nån som driver loppis på heltid att köpa upp det? Vi behöver ju trots allt platsen i förrådet till annat..



Riseberga

Helgen har passerat och jag har inte riktigt hunnit med.Föstår inte vart dagarna tar vägen . Vi har firat en 20-åring , varit barnvakt åt lilla Michelle och stått på loppis.Fullt ös hela tiden. Men mitt i allt så tog jag mig faktiskt ut på en promenad. Jag styrde stegen mot Riseberga kloster. det är en mycket fin plats på sommaren.Där firar vår kommun skolavslutning varje år . (om vädret tillåter ) Riseberga var ett nunnekloster och amfiteatern som finns där är landets största utomhusteater. Den rymmer 1216 sittande åskådare. År 1546 ödeläggs klostret av en eldsvåda och byggnaderna brann ner. Vådeld eller åsknedslag var den troliga brandorsaken . Ovan jord finns idag bara ett gavelparti av kyrkan kvar.






Fredag.

Då var det Fredag och man är långledig från jobbet. 4 dagar som man kan göra vad man vill på. Men det ser ut att bli fullspäckade dagar. PÅ Lördag ska vi fira äldsta sonen som fyller 20 år den 27 mars. Firar honom en dag tidigare eftersom han ska parta med kompisar på kvällen och kommer förmodligen inte vara så sugen på att träffa släkten dagen efter  :) På Söndag blir det loppis och dans. Återkommer med info om kalas och loppis en annan dag.

Ikväll kommer barnen ( eller ungdomarna ) till mig efter en vecka hos pappa. Då blir det lite mys framför tv:n med dom och troligtvis lilla barnbarnet.  Hej så länge.

Tulpaner

Tänk vad lite blommor kan göra en glad. Igår när jag kom till jobbet så stod de här fina tulpanerna och väntade på mig. Det var en nöjd kund som köpt dom till mig som tack för hjälpen.
Alltid trevligt med lite uppskattning mitt i vardagen .



Och de doftar underbart.


I väntan på sommaren

Idag är det grått  och blåsigt ute. Längtar efer sommar nu. Kunna gå ut på ballkongen när man vaknar och dricka morgonkaffet i solen och värmen . Men det ser ut som jag får vänta på det en stund till. Nu får man istället titta  foton som man tagit och drömma sig tillbaka en stund. Sommaren kommer väl så småningom



Malmön 2008




Sveg 2010


Guldet i byrålådan

Hittade en annons i tidningen en dag om ett företag som åker runt i olika städer och värderar och köper guld.
Jag letade fram mina gamla vigselringar som jag sparat sen jag skilde mig. Hittade också ett par örhängen som jag inte använt på länge för att jag inte trivs i dom. Några andra udda örhängen fanns också plus ett hängsmycke i form av ett kors .Jag tog med mig smyckena och åkte ner till lokalen för att höra vad det var värt. Värderingsmannen ville ge mig 1000 kr för alltihop. Jag skulle få 1300 kr om jag kunde vänta med pengarna i 5 dagar och få det insatt på kontot i stället för kontantbetalning.
I och med att summan översteg 1000 kr och att jag hade med mig annonsen så fick jag 100 kr i bonus. Så det hela slutade på en summa av 1400 kr.

GÖR SOM JAG......... Gräv fram guldet i byrålådan. Damma av det och sälj det om det ändå bara ligger där.




Pengarna kommer jag spendera i ullared den 25/5 på något roligt eller onyttigt . Vi får se vad det blir.

Frestelser

Inte  alltid så lätt att hålla sig från godsaker när det ser ut så här  på kassadisken när man kommer till jobbet




Men de är i alla fall kalorisnåla och kan avnjutas av de som är glutenintoleranta. Och de är HEMSKT goda

Men det kan också se ut så här på vårat bord i lunchrummet




Inte lika bra för den som inte kan låta bli. Handen liksom drar sig till påsen utan att man själv tänker på det och utan att man hinner blinka så har man stoppat in det i munnen. Nej...imorgon får det bli andra ordningar. När jag kommer till jobbet så ska jag genast lägga undan allt gott som ligger inom räckhåll. Jag lovar. Nu ska jag bli en sundare människa. Försöka i alla fall.   :)

Tips o trix för hemmet

En dag på jobbet hittade jag en ny tidning i tidningshyllan. Hemmets vecktidning MItt BÄSTA TIPS!
En tidning med 612 utvalda tips som man kan ha användning för i hemmet.  Vem har inte fått en fläck på bästa tröjan och
funderat på hur man ska få bort den ? Man får ibland dålig lukt i kylskåp och under diskbänken ibland ..och vad gör man då ? Hur får jag bort de envisa småflugorna i köket?  Svaren finns i tidningen.
Tidningens innehåll:
- Skinande rent i köket
- Bland grytor & kastruller
- Lyckas med kakbaket
- Gäster & fester
- Bland blommor & blad
- Ordning & reda i garderoben
- Tips & trix i tvättstugan
- Fläckguide
- Med nål & tråd
- Enkla tips för hemmafixaren

Många bra o enkla tips som man kan ha stor nytta av






Grötfrukost

Frukosten just avklarad. Det blev GRÖT idag.  Jag som alltid hatat havregrynsgröt har faktiskt lärt mig att tycka om det.
Det började med att Hasses föräldrar en dag frågade mig om jag ville ha gröt till lunch ? 
-Nej tack sa jag
-det är klart att du ska ha gröt sa de
-Det är bra ändå försökte jag
-Jo nu äter du lite gröt envisades de 

De ställde fram en tallrik till mig med och vem säger emot gamla människor ? Inte jag i alla fall. Jag satte mig ner och började äta och upptäckte att det inte var så äckligt som jag trodde . Jag hade en minnesbild av att gröten man fick som barn var stampig och seg som klister, men den här gröten var inte alls sån. Jag frågade vad det var för sorts havregryn och det visade sig att gröten var gjord på Fiberberikade Havregryn. En blandning av havregryn och vetekli . De här grynen finns ju i olika varumärken , som tex  AXA eller Ica Gott liv. Prova får ni se och tala gärna om vad ni tycker



fettisdagen

Hej igen. Varit lite dålig på att blogga några dagar. Har jobbat hela helgen så det har inte hänt så mycket att skriva om.
Söndagskvällen bestod av 3  1/2  timmar bugg. lika roligt som vanligt och som vanligt helt slut när jag kom hem.

idag är det fettisdagen . . . och vad gör man då ? jo man äter förstås semlor. Denna underbara goda bulle som numera finns i olika utföranden. Jag föredrar den klassiska med mandelmassa o grädde. En del vill ha den med pistage i stället för mandelmassan.. Man kan ha sylt i den för de som inte tål mandelmassa. Denna goda frestelse görs också i form av tårta.(semletårta) och så fick jag höra idag av min dotter som gör praktik på konditoriet att de hade gjort semlelängder till ica idag som de bjöd sina kunder på .
En del äter sin semla tillsammans med varm mjölk. Värm mjölk och lägg ner semlan i mjölken . Har inte själv provat det utan jag vill ha kaffe till min bulle. . Vilken sort tycker ni bäst om? Och hur äter NI den?



En tyst minut

Idag går mina tankar till min bästa väns bror och hans familj. Idag begraver de sin son/bror som bara blev 23 år.
Tankarna är många......
Vad hände?
Varför gjorde han det?
Varför valde han att lämna sin familj , flickvän ,släktingar och vänner som alla älskade honom så mycket?
Svaret på den frågan tog han med sig.
Kvar finns sorgen och smärtan hos de anhöriga men kvar finns säkert också många fina och glada minnen som de kan plocka fram när sorgen och saknaden gör sig påmind.

Stanna upp ett slag och ge en tyst minut för de som på ett eller annat sätt har lämnat oss .

Jag kommer göra det nu  .

Pelargoner

Hej . Idag har jag plockat fram mina övervintrande pelargoner som jag tänkte skrämma liv på  igen :) De ser inte så fagra ut just nu men under allt visset ser jag skymten av lite grönt. Så här ska klippas och ansas och planteras om i lite ny jord. Sen får jag återkomma om ett par månader och visa hur många som överlevde. Hoppas att det blir nån som klarar sig .




Hunden- människans bästa vän



Det här Bellen ... Hasses hund. ... Han blir så glad när man varit borta en stund (räcker med att man bara varit till brevlådan) så när man kommer tillbaka så tar han alltid en sko och springer runt med. Så när man ska gå ut så händer det ofta att man bara har en sko som står på sin plats i hallen. Bara att börja leta igenom huset. En go och supermysig hund.

Läste idag om schäfern Mitzi Som blev först i världen med att få protes. Hon förlorade bakbenet när hon blev trampad av en häst. Veterinären fick amputera hennes högra bakben. Nu springer hon igen med en benprotes i form av en ny tass -och fotled.  Tänk vad det går att göra i alla fall.

Annika Östberg ( Sveriges mest omtalade livstidsfånge) berättade i en artikel att när hon satt i fängelse i USA så fick de plötsligt en dag möjligheten att ta hand om och utbilda hundar. 20 st  fångar av de två tusen kvinnor som satt där fick chansen att ta hand om varsin hund.

Maria Montazami....Hollywoodfrun som älskar tofsar..tar med sin lilla vovve på hundsalong varannan vecka. Där blir hunden badad , torkad , kammad , klippt och får klorna filade. Snacka om äkta hundkärlek.

Så ett råd till alla som känner sig ensamma...skaffa en hund. Det kan bli en vän för livet.

RSS 2.0