Äggröra o fil

Det är måndag fm och det är lugnt o stilla. Den stora grabben är på jobbet , en är i skolan och den yngsta är på sin praoplats. Två veckor ska hon göra praon på konditoriet. Det passar henne jättebra eftersom hon tycker om att baka .

Själv har jag börjat morgonen lugnt o stilla . Äggröra , fil o kaffe blev frukosten idag .Tänkte att jag skulle få in lite andra frukostvanor än bara kaffe o smörgås. För jag har märkt att smörgåsarna gärna lägger sig runt midjan och särskillt om man intar dom på kvällstid.

Igår när jag kom hem från buggkursen så tänkte jag ta en kopp te och EN smörgås.....men det blev två....det blev tre....Ja  jag skäms att tala om det men det slank ner en fjärde också  :(    Men efteråt kom det dåliga samvetet fram. DÅ bestämde jag mig för att det måste bli ett SLUT på det här. VI får se hur det går..





Mys med barnbarnet

Haft en mysig Lördagmorgon med barnbarnet. Har haft henne över natten så att hennes mamma skulle få sova ut, men jag tror inte att hon sov så värst bra. . Man kommer ju själv ihåg hur det var när barnen var små. När man fick sova så kunde man inte och när man var trött så fick man inte sova . Men så är livet med barn. Man får anpassa sig efter de små liven. Lillan vaknade kl halv sju i morse och tyckte att mormor också  skulle vakna . Kl sju blev det välling och lite bus efter det. Sedan svepte vi in oss i ett gosigt täcke framför tv:n och titta på svampbob fyrkant. Efter en liten stund hade det lilla pyret somnat så sött och mormor slumra visst också till.  :)
Efter ett par timmar var det gröt dags ...mumsigt värre.  Vi hann också med en promenad i det sköna vintervädret.

Ja så såg min Lördag förmiddag ut . Nu får vi se vad resten av dagen har att bjuda på . Hej så länge.

Choklad

När jag ändå är i gång och pratar godsaker måste jag bara nämna min stora passion " CHOKLAD "
Varför går det inte att leva utan choklad? Begäret finns där hela tiden. När jag är ledsen vill jag ha choklad...
När jag är glad vill jag ha choklad... När jag gjort nåt bra eller varit duktig tycker jag att jag är värd lite choklad...
Ja skäl till att äta choklad hittar jag hela tiden. Är det likadant för er?

Det finns ju en uppsjö av olika varianter och smaker på marknaden idag. Nyheter som jag träffat på nyligen är : Choklad med mangosmak . . Har ej provat den än.
Kexchoklad med blåbär. .   Har smak av blåbär .Ganska god faktiskt men föredrar nog den gamla hederliga sorten.

Det finns många olika sorter som innehåller 70% Cacao . Många goda smaker. Det som är bra med den som är 70% är att man inte äter så mycket. Det räcker faktiskt med en liten ruta för att stilla chokladbehovet..

Men bäst av allt är nog ändå Marabous mjölkchoklad




Glass i stora lass

Våren är på väg. I alla fall enligt Gb-Glass som snart kommer ut med årets nyheter..
I år kommer det en ny dajmglass...   DAJM PEAR DREAM . Glass med päronsmak och dajmbitar doppad i Mjölkchoklad. Inte så tokig faktiskt.  CORNETTO ENIGMA.  Vaniljglass med hallonsås ,mörka  chokladbitar i en kakaovåffla och överdrag med chokladsmak. Toppad med strössel med hallonsmak. God men jag föredrar nog den gamla cornetto med jordgubbsmak  som tyvärr kommer att UTGÅ.   SOLERO FRUIT ICE . En glass med apelsinfruktis. (Har ej smakat den än) och så till sist TWISTER . Ananasglass med citron och limesmak och jordgubbsis..Har inte provat den heller än men det låter gott . Vad tror ni? Vilken glass tycker ni bäst om? MIna favoriter sommaren 2010 var nog cornetto jordgubb och magnum vit med jordgubb. Vilken som blir favorit i år återstår att se




Så låt er nu väl smaka när de kommer ut i affärerna.





Fredagsmys

Fredagen gick fort . Jagade råttor mest hela dagen...Ja dammråttor alltså. Damsugarn gick på högtryck och golvmoppen fick göra sitt.. Solen sken in genom fönstret och värmde skönt. Det var då jag såg det .... Hur skitiga mina fönster verkligen var. Det finns väl inget tråkigare än att putsa fönster ? Men det får bli lite längre fram när det blir varmare ute.
När kvällen börja närma sig så dök det upp lite kompisar till min äldsta son . Mycket trevliga ungdomar måste jag säga . Och det roliga är att de gärna tillbringar kvällen tillsammans med mig o Hasse. Det blir mycket prat ,skratt och mycket musik på hög volym ,men de trivs och det är kul. Dessvärre drabbades jag av lite huvudvärk på kvällen och orkade inte riktigt med allt stoj.
Men innan ungdomarna anlände så hade jag och älsklingen en liten mysmiddag. Menyn bestod av räkor , vitt vin ,vitlöksbaguette , ost och kex. Riktigt mysigt. Det gäller att ta tillvara på stunderna och njuta . Lite livskalitet vill jag kalla det.



Dataproblem

Ja... Jag kan bara sucka . Som ni såg i mitt förra inlägg så har jag lite svårt när jag har sparat i utkastet. Visste inte hur jag skulle komma ur det och skriva en vettig rubrik. Men men jag lär mig väl kanske nån gång. Nu har jag tröttnat på sitta här vid datorn och på allt strul som varit när jag lagt in bilder så nu går jag och sover . God natt.

Mina tavlor

Ja nu är ännu en dag till ända .Visst går väl tiden fort ändå? Känner ibland att man skulle behöva flera timmar till på ett dygn för att hinna med allt. Någon som håller med mig?
Idag har dagen bestått av 8 timmars arbete ,sen lite inhandling av mat som barnen faktiskt fick laga till själva för att deras mamma hade bråttom till sin efterlängtade målarkurs. Tur att de är så duktiga och hjälpsamma.

Ja nu är man ju ingen  Picasso  , Vincent van Gogh , Claude Monet eller Paul Cezanne . Men vad spelar det för roll bara man tycker det är kul att måla. Och det tycker jag. Här ser ni några av mina alster.





presentation!

Idag blir det en liten presentation om vem jag är. Jag blir 45 år till sommaren. Har 4 barn och ett litet barnbarn på 8  1/2 månad. Är förlovad med en UNDERBAR  man vid namn Hasse ,som jag ska bli sambo med efter sommaren. Vi har då varit ett par i hela 4 år. Vi ser båda fram emot att få ett gemensamt boende.

Oljemålning hör till ett av mina intressen. Det är både kul och avslappnande att få sätta sig bakom stafflit och gå in i konstens värld. (det borde ni prova ni som inte har gjort det) Kommer nog ett litet smakprov på vad jag målat här i morgon.

Dans (framförallt bugg) Är jättekul. Just nu ägnar jag söndagar mellan kl 16-20 till denna roliga och givande hobby. Först ett par timmar som assisterande dansledare på en fortsättningskurs och sedan ett par timmars motionsbugg .Och naturligtvis tillsammans med Hasse som också är med som dansledare. Han är duktig på bugg och det är faktiskt hans förtjänst att jag har lärt mig.

Det finns mycket mycket mer att berätta , men det får bli en annan dag.

                                                          GOD NATT!

Nybörjaroro

Då var man igång efter mycket övervägande. Ska jag ? ska jag inte ? vill jag ? kan jag ? VÅGAR JAG?
Men nu har jag startat upp min blogg så nu får vi se hur det går.
Fick inspiration att börja blogga av mina döttrar (som är bloggare)
- Klart att du kan mamma sa de till mig
- javisst kan jag svarade jag ,men hur gör man och vad skriver man om undrade jag?
Jag behövde inte undra så länge. De hjälpte mig igång .
Jag behöver nog inte oroa mig. Jag kommer nog få den hjälp jag behöver och de kommer nog hålla koll på vad jag skriver. De vill ju inte skämmas för sin mamma.

Igår var det alla hjärtansdag och jag var ledíg från jobbet. Men när jag kom dit idag så låg det en alla hjärtansbakelse och en chokladask och vänta på mig. Kul med överraskningar från cheferna.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0